El Llibre Blanc de les dones en l'àmbit tecnològic


La Secretaría de Estado para el Avance Digital, Ministerio de Economía y Empresa ha elaborat el Llibre Blanc de les dones en l'àmbnit tecnològic. L'informe presenta l'estat de la qüestió de la bretxa de gènere digital a Espanya i es planteja amb un doble objectiu: posar en valor la figura de la dona en el món digital i proposar solucions per a revertir la bretxa de gènere existent. 

Consta de cinc capítols en els quals s'aborden, des d'una perspectiva de gènere, el context tecnològic actual a nivell nacional i internacional, els factors d'impacte que influeixen en la percepció de la tecnologia i la ciència des de la infància, la situació de les dones en el sector digital a Espanya, l'entorn dels videojocs i, finalment, la discriminació introduïda per algorismes que perpetuen estereotips de gènere en disciplines com la programació de cercadors o la intel·ligència artificial. 

El document inclou també l'anàlisi i dades estadístiques sobre les matèries tractades i cada capítol destaca una sèrie d'iniciatives que serveixen com a models globals de referència. Per a concloure, l'informe proposa una bateria de recomanacions dirigides a combatre les principals causes i condicionants de la bretxa de gènere en el sector digital a Espanya, amb la conscienciació, la formació i la motivació com a factors clau per al canvi de paradigma. 

Per acabar, el Llibre Blanc proposa una bateria de recomanacions dirigides a combatre les principals causes i condicionants de la bretxa de gènere en el sector digital a Espanya, amb la conscienciació, la formació i la motivació com a factors clau per al canvi de paradigma.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Súper diumenge d'enquestes electorals. Recull de resultats

Anàlisi dels programes electorals de CiU i PSC (I). Quins són els conceptes més utilitzats?

Els treballadors espanyols davant l'automatització