El 27S a Mollet del Vallès explicat amb mapes i gràfics



El passat 27 de setembre Catalunya va viure les eleccions al Parlament de Catalunya amb més participació. Aquesta última crida electoral va servir per determinar quantes persones del nostre país donaven suport a seguir amb el procés sobiranista endegat fa uns anys.


De les eleccions se n’ha parlat i escrit molt, però en aquest article vull fer un exercici per descriure els resultats que es van produir a la ciutat de Mollet del Vallès. Per tal d’analitzar les eleccions i veure que hi va passar, he editat aquesta infografia amb l’eina infogr.am:




El més interessant és poder veure com s’han distribuït els vots per la ciutat amb els resultats per seccions electorals. En el primer mapa podem veure les candidatures guanyadores a cada secció. JxSí ha guanyat a la gran majoria de la ciutat, en 17 seccions, seguida de C’s en 11, Psc en dues i Catalunya Sí que es Pot en una.




Si observem els resultats en clau plebiscitària a la ciutat, a totes les seccions censals les forces que no eren netament independentistes, és a dir, que no portaven la independència al seu programa electoral, han acumulat més % de vot. En cap secció electoral de Mollet del Vallès les forces del Sí han superat el 50% dels vots.

En els següents mapes podeu veure la distribució en % dels vots de les forces del No i les del Sí:



Les seccions censals del nucli antic de la ciutat és on el Sí ha obtingut percentatges de suport més elevats (entre el 40 i el 47%). 

Observant els resultats globals i les dades de la distribució del vot podem extreure que l’electorat de Mollet del Vallès és molt semblant al de la majoria dels municipis de la zona metropolitana, on el suport a les forces netament independentistes ha estat molt inferior que al conjunt català i que als municipis de les comarques centrals, les de Lleida i les de Girona.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Súper diumenge d'enquestes electorals. Recull de resultats

Anàlisi dels programes electorals de CiU i PSC (I). Quins són els conceptes més utilitzats?

Els treballadors espanyols davant l'automatització