1a Onada de Conceptes Clau. Anàlisi dels programes electorals de CiU i PSC (II)


Fa uns dies publicava al blog una entrada analitzant els programes de CiU i PSC. Aquell anàlisi es basava en conèixer quins eren els conceptes que apareixien amb més freqüència en els programes electorals d'aquests dos partits. Seguint amb l'estudi us deixo amb la següent taula on apareix la recerca de 10 conceptes clau en aquests programes electorals. Aquests conceptes els he extret de l'interès de diferent gent del meu entorn que volien saber amb quina freqüència apareixien alguns conceptes i en quina posició estaven en el llistat de conceptes més utilitzats de cada un dels programes electorals.

                               Font: Elaboració pròpia a partir dels programes electorals de CiU i PSC



Fent una ullada a aquesta primera onada de conceptes clau en destaca la importància que se li atorga al concepte social i socials. Tan per a un com altre partit són conceptes utilitzats reiteradament al llarg dels seus documents programàtics, tot i que en el cas del socialistes apareix amb més freqüència i dels primers conceptes de tots els utilitzats.

En segon lloc destaca la posició dels termes dones i joves. En el cas de Convergència i Unió, ja que dones apareix com el 537è concepte més utilitzat i el de joves el 124è. En el cas del PSC apareix amb més importància la paraula joves amb el 43è lloc de la llista i el de dones el 134è.

És curiós que tant per un partit com l'altre el concepte de salut té la mateixa posició en la llista de conceptes més utilitzats. No passa el mateix amb els termes del sector de l'educació, on el propi concepte educació i el terme escoles tenen un pes més rellevant en el programa socialista. 

En canvi, en el programa de CiU apareix amb més freqüència el terme  futur (60è), ocupació (118è) i nació (177è). En el cas dels socialistes el terme nació és molt poc utilitzat, situant-se en el lloc 1.567 en el llistat de tots els termes que apareixen en el seu programa.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Els treballadors espanyols davant l'automatització

Quina és la situació del Vallès Oriental davant les inversions dels programes ocupacionals del SOC?

Anàlisi dels programes electorals de CiU i PSC (I). Quins són els conceptes més utilitzats?